Restaurants dichtbij

La Tomate du Jardin is een fantastisch restaurant en nog dichtbij ook. De kok is een geboren Nederlandse. Ze kookt vooral met ingredienten en smaken van de streek. Ze beschikken daarbij ook nog over een prachtige wijnkaart. Lunches en buiten eten mogelijk.

La Tomate du Jardin (Daumazan)

La Tomate du Jardin is een fantastisch restaurant en nog dichtbij ook. De kok is een geboren Nederlandse. Ze kookt vooral met ingredienten en smaken van de streek. Ze beschikken daarbij ook nog over een prachtige wijnkaart. Lunches en buiten eten mogelijk.

Restaurant Cazaleres (Daumazan)

Nog dichterbij is het eigen restaurant van het eigenĀ chateau dat in de zomermaanden voortreffelijke menu’s voor jong en oud serveert voor een vriendelijke prijs.

Auberge de Fountescut (Sieuras)

Auberge de Fountescut is een authentiek streekrestaurant voor lunch en diner. Het uitzicht vanaf het terras is adembenemend. Ze zijn alleen in het weekend open van vrijdag tot en met zondag. Een echte aanrader om het goede van de streek te proeven.

Le Vent D'autan (Carla-Bayle)

Le Vent D’autan ligt op de weg van Daumazan naar Carla-Bayle. Een kindvriendelijk familierestaurant met flinke porties en niet zo duur.

Auberge Pierre Bayle (Carla-Bayle)

Auberge Pierre Bayle is vernoemd naar de Franse filosoof die goede banden had met Erasmus. Vandaar ook de stedenband met Rotterdam. Het restaurant heeft een driegangen keuze menu. Vanaf het terras zijn de Pyreneeƫn goed te zien.

Le Kiwi (Mas d'Azil)

'L'Olivier (Montesquieu-Volvestre)

Tel.: +33 5 61 97 28 00
1 rue du Moulin, 31310 Montesquieu-Volvestre

L’OlivierĀ heeft een gevarieerde kaart met eerlijke gerechten en een prijs-kwaliteit verhouding die past bij deze relatief arme regio. De wijnkaart is daarmee in overeenstemming. Vlotte, aimabele bediening. Een zaak waar je gemakkelijk binnenstapt en graag terugkomt. Eigenlijk wil je hier alleen maar buiten eten in de tuin.

Het Restaurant

Wat leuk en Frans! Dineren buiten!
Dehors, zoals dat hier dus heet.
Eens kijken wat men zoal eet,
is er ook iets voor onze spruiten?

Nou, zullen we dan maar besluiten:
die cruditĆ©s, en dan … Het kleed!
Pas op! Wie deed! Wie smeet?
Niet neuzen in servetten snuiten!

Je lust het niet? Ga dan maar ballen,
maar niet de gasten lastig vallen,
en zeur niet aan mijn kop om drop!

Ik word hier gek! GarƧon? Betalen!
Quoi? Duizend francs? Alors, finale.
We moeten terug. Ons geld is op.

Herman Pieter de Boer (1928-2014)